Aanmelden

'Beste pensioenfonds van Nederland'

29-11-2017

Pensioenfonds PGB is op een internationale pensioenconferentie in Praag uitgeroepen tot het beste pensioenfonds van Nederland. Het pensioenfonds kreeg de IPE-onderscheiding voor zijn dynamische beleggingsbeleid.

Prijsuitreiking
De prijs werd dinsdag 28 november in ontvangst genomen door bestuurder Rob Heerkens van Pensioenfonds PGB en de directeur beleggingen van PGB Pensioendiensten, Harold Clijsen. Heerkens: “Onze deelnemers hebben recht op het best mogelijke beheer van hun pensioengeld. We zijn blij dat het enthousiaste en harde werken van ons team ook in Europees verband erkenning heeft gekregen. Dit stimuleert door te gaan met continu verbeteren.” 

Innovatie
Internationaal mediabedrijf IPE reikt elk jaar awards uit voor onderscheidende prestaties op het gebied van pensioenen in Europa. Pensioenfonds PGB was genomineerd voor zijn innovaties op het gebied van balansbeheer.

Dynamisch
Bij het dynamische beleggingsbeleid van Pensioenfonds PGB is zowel de mate van risico (de verdeling tussen matching en return) als de rente-afdekking dynamisch. Dat wil zeggen dat deze meebewegen met de ontwikkeling van de dekkingsgraad. Daarnaast wordt er systematisch rekening gehouden met het sentiment op de financiële markten. Met het nieuwe beleid is tot nu toe duidelijk extra resultaat gemaakt voor de deelnemers.

Andere Nederlandse pensioenuitvoerders die in de prijzen vielen waren APG en PGGM. De IPE-onderscheiding voor beste pensioenfonds van Europa ging naar Denemarken.

Nieuwsarchief