Aanmelden

Beleggingsbeleid valt weer in de prijzen

21-6-2019

​Pensioenfonds PGB is ook dit jaar in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse uitreiking van de Pensioen Pro Awards. Het pensioenfonds kreeg zowel een onderscheiding voor maatschappelijk verantwoord beleggen als voor een nieuw initiatief om het pensioenvermogen beter te beschermen tegen klappen op de beurs.


 

 

 

 

 

Focus op gezonde groei
De jury van vakblad Pensioen Pro had veel waardering voor de beslissing van het pensioenfonds om de komende vijf jaar 500 miljoen euro te investeren in niet-beursgenoteerde middelgrote en kleine bedrijven in Europa. De hiervoor ontwikkelde aanpak met partner Aberdeen Standard Investments maakt het volgens de jury mogelijk om echt invloed te hebben op de lokale economie. Bij de investeringen wordt een sterke focus gelegd op maatschappelijk verantwoord beleggen, onder meer door erover te waken dat de groei op een gezonde manier plaatsvindt.  


Bescherming tegen beurscrash
De prijs in de categorie vermogensbeheer was voor de methode die het pensioenfonds heeft ontwikkeld om het pensioenvermogen zo goed mogelijk te beschermen tegen extreme schokken op de aandelenmarkt. Dat hiervoor opties worden ingezet, komt vaker voor. De manier waarop Pensioenfonds PGB dat doet, onderscheidt zich door zijn systematische en doordachte aanpak, aldus de jury.   


Gouden Award
De onderscheidingen werden donderdag 20 juni in Amsterdam overhandigd. De Pensioen Pro Award voor beste pensioenfonds van Nederland 2019 – de Gouden Award – ging naar Pensioenfonds Werk en (re)Integratie. Dit pensioenfonds kreeg de publieksprijs omdat het gericht investeert in ondernemingen die aantoonbaar extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.


Meer weten over maatschappelijk verantwoord beleggen bij Pensioenfonds PGB? Bekijk ons filmpje, onze webpagina of ons MVB-jaarverslag.

Volgend nieuwsartikel
Ons rekeningnummer verandert

Nieuwsarchief