Aanmelden

Beleggingsbeleid Pensioenfonds PGB duurzamer geworden

22-11-2018

​Pensioenfonds PGB is flink gestegen op de jaarlijkse ranglijst van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Dat er in het afgelopen jaar stappen zijn gezet om de beleggingen duurzamer te maken, wordt erkend met 2 sterren. Daarmee is Pensioenfonds PGB een van de grootste stijgers in de lijst van 2018. 

Het pensioenfonds ziet dit als een mooie steun in de rug bij de verdere ontwikkeling van het beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB). Bestuurslid Rob Heerkens (Vermogensbeheer en balansmanagement): “Ook bij ons MVB-beleid proberen we zo dicht mogelijk bij de wensen van onze deelnemers te blijven”.

Stappenplan
Na een onderzoek onder deelnemers over duurzaam beleggen in 2016 is een stappenplan gemaakt om het beleid aan te scherpen en uit te breiden. Begin 2017 heeft het pensioenfonds de principes voor verantwoord beleggen van UNPRI ondertekend. Vervolgens is besloten de lijst bedrijven waarin niet wordt belegd uit te breiden. Als derde stap wordt sinds vorig jaar meer werk gemaakt van engagement: in gesprek gaan met bedrijven waarin pensioengeld is belegd en stemmen op aandeelhoudersvergaderingen.

VN-doelen
Dit jaar zijn ook de eerste concrete acties in gang gezet op het gebied van klimaat. En er wordt beleid ontwikkeld om bij het beleggen rekening te houden met de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling. Aan deelnemers is dit najaar via een opiniepeiling gevraagd welke doelen ze belangrijk vinden.
De VBDO-ranglijst wordt aangevoerd door ABP dat net als enkele andere pensioenfondsen de hoogst haalbare score van 5 sterren behaalde.

Klik hier voor het rapport.

Vorig nieuwsartikel
Nieuwe website!

Nieuwsarchief