Aanmelden

Basispremie gelijk, regeling verandert

6-11-2017

Het bestuur van Pensioenfonds PGB heeft de premie 2018 voor de basismiddelloonregeling definitief vastgesteld. Deze basispremie blijft volgend jaar 24 procent. Er verandert wel iets in de pensioenregelingen. Dat komt omdat de pensioenrichtleeftijd door wettelijke regels omhoog gaat.

Basispremie middelloonregeling blijft 24 procent in 2018
Elk jaar stelt het bestuur vast welke premie nodig is om de pensioenregelingen te kunnen betalen. Voor 2018 blijft de basispremie van de middelloonregeling 24%. Net als in 2017. Pensioenfonds PGB voert verschillende middelloonregelingen uit die afwijken van de basisregeling, zowel bedrijfstakregelingen als ondernemingsregelingen. De premie hiervoor is afgeleid van de basispremie. Omdat de basispremie niet verandert, zal de premie voor de meeste regelingen ook niet veranderen.

De pensioenrichtleeftijd gaat naar 68 jaar

We worden in Nederland steeds ouder. Daarom besloot de overheid in 2013 om de pensioenrichtleeftijd mee te laten stijgen met de levensverwachting. Per 1 januari 2018 gaat de pensioenrichtleeftijd omhoog van 67 naar 68 jaar. Dit is de leeftijd die wij gebruiken om de pensioenen te berekenen. Het pensioen dat uw werknemers in 2017 of eerder opbouwden blijft hetzelfde. De pensioenrichtleeftijd is overigens niet gelijk aan de AOW-leeftijd. Uw werknemers kiezen zelf op welke leeftijd zij met pensioen gaan. Dat is normaal gesproken de AOW-leeftijd.

Let op:

  • De verandering van de pensioenrichtleeftijd geldt alleen voor het pensioen dat vanaf 1 januari 2018 wordt opgebouwd.
  • De AOW-leeftijd in 2018 is 66 jaar, en gaat daarna in stappen omhoog naar 67 jaar en 3 maanden in 2022.  

Heeft u een beschikbare premieregeling?
Daarvan gaat de pensioenrichtleeftijd ook naar 68 jaar. Daardoor zal de leeftijdsafhankelijke premie iets veranderen. Later dit jaar maakt de Belastingdienst de nieuwe staffelpremies bekend.

Wat betekent dit voor u als werkgever?

  • Volgt u een bedrijfstakregeling? Werknemers- en werkgeversorganisaties in uw sector overleggen over de verhoging van de pensioenrichtleeftijd en de gevolgen daarvan. U krijgt van ons in november of december een brief met informatie.
  • Heeft u een eigen ondernemingsregeling? U krijgt van ons in november een brief met (premie)informatie en het verzoek om de verandering van de regeling te bespreken met vertegenwoordigers van uw werknemers.

Wilt u meer weten? Leest u dan ook Basispremie blijft 24% in 2018.

 

Nieuwsarchief