Aanmelden

Nieuw: u kiest op uw 57e voor een stabiel óf variabel pensioen

Nieuw: u kiest op uw 57e voor een stabiel óf variabel pensioen
Wordt u 58 vanaf 2020? Dan maakt u een belangrijke keuze over uw pensioen: wilt u als u met pensioen gaat een stabiel óf een variabel pensioen?


U kiest zelf wat bij u past
Tot uw 58e beleggen wij uw opgebouwde pensioenkapitaal volledig. Daarna kan dat veranderen.
Dat hangt af van de keuze die u maakt over het pensioen dat u later krijgt: Wilt u dan een stabiel pensioen? Of kiest u voor een variabel pensioen? De keuze die u maakt heeft gevolgen voor de manier waarop wij voor u beleggen totdat u met pensioen gaat.


Kiest u voor een stabiel pensioen?
Als u met pensioen gaat, weet u ongeveer welk bedrag u de rest van uw leven iedere maand krijgt. Wij gaan vanaf uw 58e in stappen stabiel pensioen inkopen van uw pensioenkapitaal. Het is onze ambitie om dit pensioen te verhogen (indexeren), maar we moeten het verlagen (korten) als onze financiële situatie daarom vraagt.


Kiest u voor een variabel pensioen?
De hoogte van uw pensioen staat dan als u met pensioen gaat niet vast. U koopt als u met pensioen gaat een variabel pensioen in bij een andere aanbieder. Uw pensioen blijft direct afhankelijk van beleggingsresultaten. Deze kunnen positief zijn, maar ook negatief. Het bedrag dat u krijgt kan elk jaar omlaag of omhoog gaan. Vanaf uw 58e blijven wij uw pensioenkapitaal volledig doorbeleggen. U kunt tussentijds of vlak voordat u met pensioen gaat alsnog kiezen voor een stabiel pensioen bij Pensioenfonds PGB.


Bent u al 58 of ouder?
Dan krijgt u bovenstaande keuze alléén als u na 2019 begon met kapitaal opbouwen bij ons. Anders krijgt u deze keuze niet en krijgt u later iedere maand een stabiel pensioen van ons. Wij kopen dan in stappen pensioen voor u in totdat u met pensioen gaat.


Wilt u meer informatie?
Kijk dan op pensioenfondspgb.nl/beleggingskeuze. U kunt ons ook bellen op 020 541 82 00 of mailen via ks@pensioenfondspgb.nl.