Aanmelden

Het nieuwe pensioenstelstel

De arbeidsmarkt verandert. Mensen wisselen tegenwoordig sneller van baan. Ze werken vaak niet meer hun hele leven bij 1 werkgever en veel mensen werken een aantal jaar als zzp-er. Het pensioenstelsel moet daarom meeveranderen om toekomstbestendig te blijven. 

De huidige vaste pensioenuitkeringen zijn erg duur geworden doordat de rente zo laag is. En voor steeds meer mensen is het een uitdaging om in goede gezondheid tot aan de AOW- en pensioendatum door te werken. Kortom, nieuwe afspraken over pensioenen en de AOW zijn nodig voor een goed pensioen nu en in de toekomst.  

Peter en Paul vertellen over het nieuwe pensioen 
Peter en Paul nemen deelnemers en werkgevers mee in de ontwikkelingen van het nieuwe pensioen. Ze geven informatie over verschillende onderwerpen die hiermee te maken hebben. Hieronder stellen zij zich voor. 

 


Hallo, ik ben Peter. Ik neem deel aan de pensioenregeling van Pensioenfonds PGB. Ik blijf graag op de hoogte van mijn pensioen, want dit gaat over mijn inkomen voor later. Door de komst van het nieuwe pensioenstelsel verandert ook mijn pensioen. Daarom wil ik weten wat dat voor mij betekent. Ik deel mijn bevindingen graag met andere deelnemers van het pensioenfonds! 

Informatie voor deelnemers over het nieuwe pensioen 

 
Hallo, ik ben Paul. Ik heb het pensioen voor mijn werknemers ondergebracht bij Pensioenfonds PGB. Ik wil graag weten wat de veranderingen in het pensioenstelsel betekenen voor mij en mijn werknemers. Daarom zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk informatie verzamel, zodat ik weet wat mij te wachten staat. Ik deel mijn kennis graag met andere werkgevers die aangesloten zijn bij Pensioenfonds PGB. 

 
                                                         Informatie voor werkgevers over het nieuwe pensioen