Aanmelden

De nieuwe PGB Beeld is uit!

14-4-2021
In deze editie van ons pensioenmagazine PGB Beeld leest u onder andere over het nieuwe pensioen, nieuwe klanten, nieuwe bestuurders en nieuwe aanscherpingen van ons klimaatbeleid. 

Het nieuwe pensioen: raakt mij dat ook?

In PGB Beeld neemt ons persona Peter u mee in de komst van het nieuwe pensioenstelsel en wat dit betekent voor zijn pensioen. Peter deelt zijn bevindingen de komende tijd via een speciale themapagina op de publieke website, in de digitale nieuwsbrief en via PGB Beeld.

 

De basispremie van de middelloonregeling ging per 1 januari 2021 omhoog

Elk jaar stelt het bestuur vast welke premie nodig is om de pensioenregelingen te kunnen betalen. Voor 2021 stijgt de basispremie van de middelloonregeling bij Pensioenfonds PGB van 24% naar 28%. Wat dit betekent voor jouw pensioen en de premie die je betaalt, hangt af van de sector waarin je werkt. Of van de afspraken die jouw werkgever met ons maakte. In PGB Beeld lees je de afspraken voor de meeste sectoren.  


Welkom reisbranche en agrarische voedselvoorzieningshandel
Vanaf 1 januari 2021 verzorgen we het pensioen voor de agrarische en voedselvoorzieningshandel. Vanaf diezelfde datum heten wij de reisbranche welkom. Met de komst van beide sectoren verwelkomen we ongeveer 110.000 deelnemers en gepensioneerden en zo’n 1.550 werkgevers.

Invloed hebben op jouw pensioen? Dat kan via het verantwoordingsorgaan 
Het verantwoordingsorgaan vindt het belangrijk om breed gedragen te worden. Daarom streeft het verantwoordingsorgaan naar meer vrouwelijke en jonge leden én naar vertegenwoordigers uit alle sectoren die bij Pensioenfonds PGB zijn aangesloten. Meer informatie over ons verantwoordingsorgaan lees je in PGB Beeld en op onze website

Klik hier voor het online magazine van PGB Beeld voor deelnemers.Nieuwsarchief