Website onsnieuwepensioen.nl in de lucht

Iedereen die meer wil weten over het nieuwe pensioenstelsel kan vanaf donderdag 25 augustus terecht op onsnieuwepensioen.nl. Op deze website wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert. Ook staan er veelgestelde vragen op en vind je er een praktisch overzicht van wat je nu al zelf kunt doen aan je inkomen voor later.
31 juli 2022

De website is ontwikkeld door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en de stichting Lezen en Schrijven.

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is een uitwerking van een breed pakket van afspraken tussen het kabinet en sociale partners uit 2019. De Wtp is nog in behandeling en kan dus nog wijzigen. Dat betekent dat de informatie op onsnieuwepensioen.nl nog kan veranderen. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, gaan de nieuwe regels voor pensioen naar verwachting per 1 januari 2023 in.

Werkenaanonspensioen.nl
Naast deze website is speciaal voor pensioenprofessionals al eerder de website werkenaanonspensioen.nl ontwikkeld. Je vindt hier bijvoorbeeld factsheets, infographics, animaties en artikelen over de veranderingen in pensioenregels en wat juist hetzelfde blijft. Organisaties kunnen deze gebruiken in onder meer nieuwsbrieven, presentaties of artikelen.