Tim van Dijk nieuw bestuurslid Pensioenfonds PGB

Op 1 december trad Tim van Dijk toe tot het bestuur van Pensioenfonds PGB. Hij is voorgedragen door de FNV en de NVJ. Als lid van de commissie pensioenbeheer gaat hij zich onder meer bezighouden met het pensioenbeheerbeleid, de vertaling van dit beleid naar een uitvoeringsopdracht en de monitoring van de pensioenuitvoering. Daarnaast adviseert hij over een aantal strategische doelen op het gebied van communicatie, dienstverlening, productvernieuwing en relatiebeheer. Met de komst van Tim van Dijk bestaat het bestuur van Pensioenfonds PGB uit 8 leden.
8 december 2022

Complexe zaken begrijpelijk maken
De komst van het nieuwe pensioenstelsel biedt volgens Tim van Dijk grote uitdagingen, maar ook kansen: “Nederland is op weg naar een nieuw pensioenstelsel en dat leidt tot grote veranderingen. Pensioenfonds PGB staat hierdoor aan de vooravond van een complexe transitie. Het is de kunst om in deze tijd van verandering kansen te benutten om kosten te verlagen, complexiteit te verkleinen en vertrouwen te vergroten. Als bestuur moeten we onze besluiten op een begrijpelijke manier kunnen uitleggen. Dat is soms best een uitdaging, maar we zijn het aan onze deelnemers, pensioenontvangers en werkgevers verplicht.”

Drijfveer om mensen te helpen
De wortels van Tim van Dijk liggen in de pensioenwereld. Momenteel werkt hij voor de FNV in het pensioenteam en is hij op voordracht van de FNV ook benoemd als bestuurslid van Pensioenfonds Horeca & Catering en Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart. Daarvoor deed hij 10 jaar ervaring op bij pensioenuitvoerder PGGM, waarvan de laatste 5 jaar als pensioenjurist. Hij begon ooit bij PGGM naast zijn studie Rechten als adviseur op de klantenservice en daar werd zijn interesse in pensioen verder aangewakkerd. Bij PGGM deed hij veel ervaring op met klantcontact, van eerstelijns vragen tot complexe dossiers. Daar plukt hij nog steeds de vruchten van.

“Ik vind het dankbaar werk om mensen op weg te helpen bij ingewikkelde materie. Dat ondervind ik ook in het vrijwilligerswerk dat ik doe bij de Rechtswinkel in Zeist. Daar geef ik tijdens het wekelijkse spreekuur juridisch advies. Alle denkbare juridische problemen komen daar voorbij, van burenruzies tot problemen met de overheid. Ik besef dat mensen soms vastlopen in de complexiteit van de samenleving, het is vaak zo ingewikkeld. Ik ben er dankbaar voor dat ik de gelegenheid heb om ze een eindje op weg te helpen, door ze daarbij houvast en uitleg te bieden. Daar zie ik zeker parallellen met mijn bestuurstaken bij Pensioenfonds PGB.”

Tim van Dijk (1987) woont samen met zijn vriendin in Driebergen. In de omgeving van Driebergen zijn prachtige mountainbikeroutes aangelegd. In zijn vrije tijd stapt hij dan ook graag op de mountainbike. “Een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken als je zoveel binnen zit”, aldus Tim.

Wie zitten er in ons bestuur? Bekijk het hier.