PGB Pensioendiensten en AxyWare ondertekenen overeenkomst voor pensioenadministratiesoftware

13 oktober 2022

AxyWare gaat voor PGB Pensioendiensten, de uitvoerder van Pensioenfonds PGB, de pensioenadministratiesoftware leveren voor de huidige pensioenregeling. Beide partijen ondertekenden daarvoor een overeenkomst.

Belang deelnemers en werkgevers voorop
Het contract met de huidige leverancier stopt. Eerder al werd bekend dat Pensioenfonds PGB en Achmea hun samenwerking voor een nieuw pensioenplatform hebben beëindigd. Het belang van deelnemers en werkgevers staat voorop. PGB Pensioendiensten ontwikkelde daarom ruim voor de beëindiging van het huidige contract en parallel aan de ontwikkeling van een nieuw pensioenplatform, een fallback-scenario op basis van de software van AxyWare.

Bedrijfscontinuïteit en dienstverlening gewaarborgd
Op basis van de positieve uitkomsten van dit fallback-scenario en de constructieve samenwerking in de afgelopen periode, besloten beide partijen een overeenkomst aan te gaan. PGB Pensioendiensten heeft er alle vertrouwen in dat AxyWare de huidige pensioenregeling goed en vlot kan inregelen. Met de keuze voor AxyWare zijn de bedrijfscontinuïteit en dienstverlening aan deelnemers en werkgevers gewaarborgd.

Vooruitblik naar Wet toekomst pensioenen
De overgang naar de Wet toekomst pensioenen en de invoering van de nieuwe pensioenregeling volgt na de transitie van de huidige regelingen naar AxyWare. Hiervoor bekijkt het bestuur van Pensioenfonds PGB de komende tijd de verschillende opties.