Ons nieuwe pensioenmagazine PGB Beeld is uit

Afhankelijk van jouw voorkeur krijg je PGB Beeld op papier of als interactief, digitaal magazine. We maakten 2 magazines: één voor actieve deelnemers en één voor gepensioneerden.
24 maart 2022

In deze editie van PGB Beeld staat het leven in een gedigitaliseerde wereld centraal. Daarnaast nemen we je mee in waar we staan op weg naar het nieuwe pensioenstelsel. En lees je dat de weg naar een duurzame toekomst af en toe lastige keuzes meebrengt voor ons pensioenfonds: de weg naar groen is niet zwart-wit.

In onze voorjaarseditie van 2022 lees je verder:

Pensioen en digitalisering
Dat digitalisering een grote invloed had, en nog steeds heeft, dat weten we inmiddels. Maar wat is de invloed van de digitalisering op ons pensioen, ons werken en privé? We spraken hierover met onze deelnemers.

In 2022 gaat jouw pensioen licht omhoog
Op 31 december 2021 was de beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds PGB 111,5%. Mede door onze verbeterde financiële situatie heeft het bestuur besloten om de pensioenen te verhogen met 0,23%.

Onderweg naar het nieuwe pensioenstelsel: waarom is vernieuwing van ons pensioenstelsel nodig?
Werknemers die met pensioen gaan, krijgen een uitkering die veel hoger is dan het betaalde geld. Dat werkte jarenlang goed. Waarom is dan toch een vernieuwing van ons pensioenstelsel nodig?

Beleggen voor een goed pensioen in een duurzame wereld
Pensioenfonds PGB heeft de afgelopen jaren al belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaam beleggen. Nu is het tijd om een volgende stap te zetten. Yvonne Janssen, expert duurzaam beleggen, vertelt waarom het belangrijk is om goed te luisteren naar onze achterban.

Pensioen Trefpunt: de eerste community van Pensioenfonds PGB
Samen met de Vereniging van Gepensioneerden (VVG) startten we het online platform PensioenTrefpunt. Dé plek waar leden van de VVG met elkaar in contact kunnen komen.

PGB Beeld deelnemers

Klik hier voor de pdf van PGB Beeld voor deelnemers.

Klik hier voor het digitale magazine PGB Beeld voor deelnemers.

PGB Beeld gepensioneerden

Klik hier voor de pdf van PGB Beeld voor gepensioneerden.

Klik hier voor het digitale magazine PGB Beeld voor gepensioneerden.