Koninklijke onderscheiding voor oud-voorzitter Ruud Degenhardt

Oud-bestuursvoorzitter Ruud Degenhardt is op woensdag 15 december benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Arie van Erk van Hillegom verraste Ruud Degenhardt hiermee tijdens een afscheidsbijeenkomst voor oud-bestuursleden van Pensioenfonds PGB.
16 december 2021

Gouden Speld voor twee oud-bestuursleden
Tijdens dezelfde bijeenkomst kregen zowel Ruud Degenhardt als oud-bestuurslid Bert Coenradie de gouden KVGO*-speld. Die kregen ze uit handen van oud-KVGO-voorzitter Cees Verweij. Beide oud-bestuursleden zaten namens werkgevers in het PGB-bestuur. Ze waren voorgedragen door de werkgeversvereniging van de grafische sector. (*KVGO staat voor Koninklijk Verbond Grafische Ondernemingen.)

Burgemeester vol lof over de grote inzet
Burgemeester Arie van Erk benadrukte in zijn speech met name de belangeloze inzet van Ruud Degenhardt. Ruud werd pas in de tweede helft van zijn bijna 20-jarige bestuursperiode bij Pensioenfonds PGB beroepsbestuurder. Daarnaast zette hij zich jarenlang in voor goed bestuur in de pensioensector via de Pensioenfederatie. “Pensioen is iets waar mensen hun leven lang voor werken. Heel belangrijk dus voor mensen. Het is goed, nee noodzakelijk, dat pensioenfondsen daar zorgvuldig mee omspringen. Dat mensen met kennis én een sociaal gezicht zich hierover ontfermen”, aldus burgemeester Van Erk.  

Erkenning
Voorzitter Jochem Dijckmeester: “Bestuur en medewerkers van Pensioenfonds PGB, maar ook het KVGO en de Pensioenfederatie zijn trots en blij met de erkenning van het waardevolle werk van Ruud Degenhardt. Binnen en buiten de muren van ons pensioenfonds heeft hij zich sterk gemaakt voor een solidair pensioen bij een transparante en goed bestuurde maatschappelijke organisatie. Onder zijn leiding, en met de onmisbare steun van Bert Coenradie en Frans de Haan - van wie we nu ook officieel afscheid hebben genomen - is PGB het veelzijdige pensioenfonds geworden dat het vandaag de dag is.”

Altijd het deelnemersbelang voorop
Ruud Degenhardt kijkt terug op de afgelopen bestuursperiode: “Ik ben trots op al het werk dat de afgelopen jaren is verzet en op iedereen die daarin een belangrijke rol heeft vervuld. Er zijn grote stappen gezet, waarbij het belang van de deelnemers steeds voorop stond. Zij moeten kunnen vertrouwen op hun pensioenfonds. Met de komst van het nieuwe pensioenstelsel en de invloed op het individuele huishoudpotje wordt de rol van pensioenfondsen alleen maar belangrijker.”

Afscheidsbijeenkomst via livestream
Ruud Degenhardt, Bert Coenradie en Frans de Haan namen in 2020 afscheid van het pensioenfonds, na bij elkaar opgeteld bijna 47 jaar in het bestuur te hebben gezeten. Vorig jaar kon hun afscheidsbijeenkomst niet doorgaan vanwege corona en ook dit jaar gooide de pandemie roet in het eten. Slechts een zeer beperkt aantal mensen kon aanwezig zijn bij de een jaar uitgestelde afscheidsbijeenkomst. Veel genodigden volgden de bijeenkomst via een livestream.

Fotograaf: Mexs Schellingerhout