Jouw pensioen wordt verhoogd met 2,77%

7 juli 2022


Totale verhoging in 2022 komt uit op 3%

Het bestuur van Pensioenfonds PGB besloot alle pensioenen te verhogen met 2,77%. Deze verhoging komt boven op de eerdere verhoging van 0,23%. Hiermee komt de totale verhoging uit op 3% in 2022. De verhoging gaat later dit jaar in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022.

We gebruikten de maximale ruimte om de pensioenen te verhogen
Ons beleid om te verhogen kent een maximale verhoging van 3%. Eerder dit jaar verhoogden we de pensioenen met 0,23%, waardoor we de pensioenen nog met maximaal 2,77% kunnen verhogen in 2022.

Bestuursvoorzitter Jochem Dijckmeester:
“In een tijd van stijgende prijzen is deze verhoging goed nieuws. Ook al beseffen we als bestuur dat de verhoging van in totaal 3% de inflatie niet volledig goedmaakt. Toch zijn we verheugd dat we de pensioenen extra kunnen verhogen. Eind dit jaar bekijken we wat er mogelijk is in 2023. Daarbij kijken we ook naar onze financiële positie van eind december.”

Extra verhoging is mogelijk door versoepelde wetgeving
Eerder deze maand maakte de overheid bekend dat pensioenfondsen vanaf 1 juli 2022 de pensioenen dit jaar mogen verhogen als de beleidsdekkingsgraad 105% of hoger is. Die grens was eerder 110%. Een versoepeling dus, ook al blijven er voorwaarden gelden waaraan we moeten voldoen. De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds PGB ligt momenteel rond de 116% en daarmee ruim boven het gestelde minimum om te verhogen.

Wanneer gaat de verhoging in?
Jouw pensioen wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 verhoogd met 2,77%. Dit komt boven op de eerdere verhoging van 0,23% die je al kreeg. De verhoging geldt voor iedereen die pensioen van ons ontvangt, bij ons opbouwt of nog bij ons heeft staan. Het vraagt wel even wat tijd om de verhoging in onze administratie te verwerken. Krijg je een pensioenuitkering van ons? Dan verhogen we deze uitkering naar verwachting vanaf de maand oktober. Je krijgt dan ook een nabetaling voor de verhogingen vanaf januari.

Heb je een beschikbare premieregeling bij ons?

Bijvoorbeeld omdat je werkt in de zeevisserij of de groothandel in bloemen en planten? Dan bouw je pensioenkapitaal bij ons op. Jouw pensioen is dan niet afhankelijk van de dekkingsgraad. Dit betekent dat we jouw pensioenkapitaal niet verhogen. Andersom verlagen we jouw pensioen ook niet als de dekkingsgraad te laag is. Jouw pensioenkapitaal stijgt door het bedrag dat je samen met jouw werkgever betaalt. En door het beleggingsrendement op jouw pensioenkapitaal. Kochten wij al pensioen in van jouw opgebouwde pensioenkapitaal of krijg je al een pensioenuitkering van ons? Dat pensioen wordt dan wel verhoogd.

Heb je vragen over de verhoging?

Op onze website vind je veelgestelde vragen en antwoorden over de verhoging. Je kunt ons ook mailen via ks@pensioenfondspgb.nl of bellen op 020 541 82 00.