Extra pensioenkeuze ‘bedrag ineens’ kan vanaf 1 juli 2023

De keuze voor een ‘bedrag ineens’ zou ingaan op 1 januari 2023. Maar dat is nu met 6 maanden uitgesteld. Dat staat in de toelichting bij het wetsvoorstel dat minister Schouten eind juni indiende bij de Tweede Kamer.
6 juli 2022

Een deel van je pensioen in één keer opnemen kan vanaf 1 juli 2023
Ga je op of ná 1 juli 2023 met pensioen? Dan kun je een deel van jouw pensioen in één keer opnemen als je met pensioen gaat. Je krijgt dan éénmalig maximaal 10% van je ouderdomspensioen in één keer uitbetaald. Dit bedrag kun je vrij besteden. Jouw maandelijkse levenslange pensioenuitkering wordt hierdoor wel lager. Ook kan het opnemen van een bedrag ineens gevolgen hebben voor de belasting en eventuele toeslagen of uitkeringen die je krijgt.

Wil je meer weten over de keuze voor een bedrag ineens?
Hier lees je meer over de keuze voor een bedrag ineens en waar je op moet letten. Daar vind je ook onze antwoorden op veelgestelde vragen. Kijk hier voor andere keuzes die je hebt voor jouw pensioen.

Let op: de nieuwe ingangsdatum van 1 juli 2023 is nog niet helemaal zeker. De wet is namelijk nog niet definitief. De informatie hierboven is daarom nog onder voorbehoud. We houden je via onze website op de hoogte.