App je even tijd voor Pensioenfonds PGB?

De mening van jongeren over pensioen is heel erg belangrijk voor ons. Wij nemen deze ook graag mee in onze besluit- en beleidsvorming. Helaas horen we deze mening nog veel te weinig. Daarom begonnen wij in 2021 een pilot om onze jonge deelnemers meer te betrekken bij hun pensioen en hun pensioenfonds. Zij hebben hierbij rechtstreeks app-contact met de voorzitter van ons bestuur.
18 maart 2022

De mening van de jongere komt op de bestuurstafel
Een keer per maand krijgen de jongeren die zich hebben aangemeld voor een speciale Whatsappgroep een bericht van bestuursvoorzitter Jochem Dijckmeester. Hij stelt de jongere vragen over pensioen gerelateerde onderwerpen. De vragen lopen uiteen van: “hoeveel weet jij van je pensioen?” tot “wat vind jij van beleggen in duurzame energie?”. De antwoorden komen rechtstreeks op de bestuurstafel. Zo houdt het bestuur meer rekening met de mening van ‘onze’ jongeren. Jochem Dijckmeester is enthousiast over het initiatief: “Met deze pilot doen we ervaring op met een laagdrempelige persoonlijke aanpak, specifiek gericht op jongeren. Tot nu toe ben ik onder de indruk van de antwoorden en de bereidheid om mee te denken. Persoonlijk leer ik hier heel veel van.’’

Om mee te doen heb je geen pensioenkennis nodig
We zijn écht op zoek naar de 'gemiddelde deelnemer'. Dus niet naar pensioenexperts die zich al maanden hebben ingelezen. Een mooie kans om als jongere je stem te laten horen. En een mooie kans voor ons bestuur: de diversiteit van gezichtspunten in de bestuurskamer wordt zo enorm vergroot.

Genomineerd voor een Pensioen Pro Award
Het initiatief is niet onopgemerkt gebleven: we kregen een prachtige nominatie voor een Pensioen Pro Award in de categorie diversiteit en inclusie.

Ben jij jonger dan 35 en wil  je ook meepraten?
Heb jij pensioen bij Pensioenfonds PGB en vind je het leuk om je mening te geven aan ons bestuur? Stuur dan een mailtje naar communicatie@pensioenfondspgb.nl. Zet in deze mail het onderwerp ‘jongeren-appgroep’ en je telefoonnummer. Je hoort dan snel van ons!