Aanmelden

 

 

Ik ben deelnemer (geweest)


Uw pensioen meenemen

U kunt het pensioen meenemen dat u ergens anders heeft opgebouwd.

Heeft u via uw vorige werkgever(s) ook pensioen opgebouwd? En bent u in 2015 of later begonnen met uw nieuwe baan? Dan kunt u dit pensioen meenemen naar ons. We noemen dat waardeoverdracht.

Zo neemt u uw pensioen mee 
Het meenemen van uw pensioen duurt gemiddeld zo’n 6 tot 12 maanden. Soms duurt het langer. Bijvoorbeeld als de dekkingsgraad van 1 van de pensioenfondsen lager is dan 100%.

Stap 1: U vraagt ons om een voorstel
U logt met uw DigiD in op www.mijnpgbpensioen.nl. Daar klikt u op de knop ‘Mijn pensioen meenemen’. U vult uw gegevens in en klikt op verzenden.

Stap 2: Wij nemen contact op met uw oude pensioenfonds of -verzekeraar
Wij vragen uw oude pensioenfonds of -verzekeraar om de waarde van uw opgebouwde pensioen. Soms duurt het even voordat wij antwoord krijgen.

Stap 3: U krijgt een voorstel van ons
Als wij antwoord hebben, rekenen wij uit hoeveel pensioen u bij ons kunt krijgen voor de waarde van uw pensioen bij uw oude pensioenfonds of -verzekeraar. U krijgt dan een voorstel van ons.

Stap 4: U geeft het aan ons door of u akkoord gaat
Heeft u uw keuze gemaakt? Dan vult u het formulier bij het voorstel in. En u zet uw handtekening. Heeft u een partner? Dan zet uw partner ook een handtekening. Daarna stuurt u het voorstel aan ons terug.

Stap 5: U krijgt een brief als uw waardeoverdracht klaar is
Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan nemen wij contact op met uw oude pensioenfonds of -verzekeraar. Die maakt dan de waarde van uw pensioen aan ons over. Zodra wij het geld hebben, krijgt u een brief van ons.

Waardeoverdracht; Overdracht