Aanmelden

 

 

Ik ben deelnemer (geweest)


Extra pensioen opbouwen voor uzelf

U kunt extra pensioen opbouwen over uw salaris tot € 103.317 (bedrag 2017).

Via uw werkgever betaalt u een bedrag om extra pensioen van op te bouwen. Dat kan elke maand maar ook in 1 keer. Met dat geld bouwt u pensioenkapitaal op.

U weet vooraf niet hoeveel extra pensioen u krijgt
Wij beleggen uw pensioenkapitaal. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat uw kapitaal groeit. Hoe hoog uw kapitaal uiteindelijk is, hangt af van onze beleggingsresultaten. U gebruikt uw kapitaal om extra pensioen van te kopen. U weet vooraf dus niet hoeveel extra pensioen u krijgt.

Hoeveel extra pensioen kunt u opbouwen?
Volgens de wet mag u elk jaar belastingvrij een bedrag aan pensioen opbouwen. Dat noemen we fiscale ruimte. Als u in een jaar niet uw volledige ruimte gebruikt, mag u zelf extra pensioen opbouwen.

U berekent op www.mijnpgbpensioen.nl hoeveel extra pensioen u kunt opbouwen en wat dat kost.

U krijgt rendement over uw kapitaal
U krijgt het rendement dat wij maken. Daar trekken wij 1% van af voor de kosten die wij maken. Houdt u er rekening mee dat het rendement ook negatief kan zijn.

Deze risico’s loopt u met uw kapitaal
- U loopt een beleggingsrisico. Uw kapitaal kan namelijk ook minder hard groeien of zelfs kleiner worden. Dat risico proberen wij zo klein mogelijk te houden.
- U loopt een renterisico. Is de rente laag op het moment dat u pensioen koopt van uw kapitaal? Dan krijgt u minder pensioen dan u misschien dacht. Is de rente 
  hoog? Dan krijgt u juist meer pensioen.

Dit gebeurt er met uw kapitaal als u overlijdt
Wat er gebeurt met uw kapitaal, hangt af van uw situatie:

U heeft een partner
  Wij gebruiken uw kapitaal om pensioen voor uw partner te kopen.

U heeft geen partner maar wel kinderen
  Zijn uw kinderen jonger dan 18 of tussen de 18 en 27 en studeren ze nog? Dan gebruiken wij uw kapitaal om pensioen voor uw kinderen te kopen.

U heeft geen partner en kinderen
  Uw kapitaal vervalt. Andere familieleden of vrienden krijgen dus géén pensioen van ons.

Zo regelt u de opbouw van extra pensioen
U regelt de opbouw van extra pensioen via www.mijnpgbpensioen.nl. Dat kan zolang u nog pensioen bij ons opbouwt. Hoeveel pensioen u extra kunt opbouwen, hangt af van uw pensioenregeling.

Zo stopt u de opbouw van extra pensioen
U stopt automatisch met het opbouwen van extra pensioen als u weggaat bij uw werkgever, met pensioen gaat of AOW krijgt. U kunt zelf ook stoppen met het opbouwen van extra pensioen. Dat gaat via uw werkgever.

 

 


 

Fiscale ruimte; Vrijwillig